Εναλλακτικός Φορέας Διανομής Μουσικής

Από wiki.pirateparty.gr
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να κάνουν σύμβαση με Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών διακαιωμάτων οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος γιά να λάβουν Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής

Αν θέλουν όμως μπορούν να κάνουν συνδρομή με εναλλακτικούς φορείς διανομής μουσικής παρακάτω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες.


FAIRMUSIC

Η FAIRMUSIC αποτελεί το μοναδικό Εναλλακτικό Φορέα Διανομής Μουσικής για Εμπορική Χρήση στην Ελλάδα. Η FAIRMUSIC επομένως, παρέχει στις επιχειρήσεις Μουσικά Έργα που είναι ανεξάρτητα από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτό λαμβάνει χώρα διότι πολύ απλά τα μουσικά έργα που διανέμει και προβάλει η FAIRMUSIC προέρχονται από καλλιτέχνες που δεν είναι μέλη κάποιου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης σε Ελλάδα (ΑΕΠΙ, ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, GRAMMO, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΕΡΑΤΩ) ή στο εξωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο,  οι επιχειρήσεις που είναι συνδρομητές FAIRMUSIC και παίζουν τη μουσική της, δεν καταβάλουν οποιαδήποτε αμοιβή για δικαιώματα δημόσιας εκτέλεσης σε οποιονδήποτε οργανισμό και έτσι εξασφαλίζουν ένα σημαντικό όφελος.

Το ρεπερτόριο της FAIRMUSIC προέρχεται από τη συνεργασία της με φορείς του εξωτερικού που διαχειρίζονται μουσική κάτω από τις άδειες Creative Commons (όχι δηλαδή Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης), ενώ παράλληλα ήδη ξεκίνησε να λαμβάνει δουλειές Ελλήνων δημιουργών και σχημάτων για το ελληνικό ρεπερτόριο.


Οι υπηρεσίες αδειών μουσικής προορίζονται για την ελληνική αγορά και φιλοδοξούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών της. Με ξεκάθαρες χρεώσεις και απόλυτη διαφάνεια, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για όλους.

Οι υπηρεσίες αδειών μουσικής χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση που θα γίνει από τον ενδιαφερόμενο:

  • Άδεια Χρήσης Μουσικής Υπόκρουσης (background music license) για δημόσια εκτέλεση σε καταστήματα επιχειρήσεων όπως καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ, ψυχαγωγικές αίθουσες, αλυσίδες λιανικής, σούπερ μάρκετ κ.ο.κ.
  • Άδεια Χρήσης Μουσικής Επένδυσης (music license) για χρήση σε πολυμεσική εργασία (mutlimedia project)  όπως ταινίες, τηλεόραση, διαφημιστικά σποτ, ντοκυμαντέρ, προωθητικές ενέργειες, επαγγελματικές παρουσιάσεις-διαλέξεις, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών

Και στις δύο περιπτώσεις, ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιλέξει μουσικές συνθέσεις μέσα από περισσότερα των 100.000 κομματιών, προερχόμενα από 4.000 και πλέον δημιουργούς καλλιτέχνες. Ομαδοποιημένα για ταχύτητα ανεύρεσης σε 21 διαφορετικές μουσικές ατμόσφαιρες. Και όλα αυτά με πολύ προσιτό και δίκαιο κόστος.

Η έννοια του δίκαιου κόστους έγκειται στο ότι καθορίζονται σαφείς χρεώσεις που άπτονται αντικειμενικών κριτηρίων ώστε αφενός να εξαρτάται το κόστος από τη χρήση και αφετέρου να γνωρίζει εκ προοιμίου το τελικό κόστος της παραγγελίας του.

Το δίκαιο κόστος έχει και άλλη μια παράμετρο, αυτήν της απόδοσης στους δημιουργούς:

Η FAIRMUSIC από την 1/1/2012 θα μοιράζεται με τους δημιουργούς τα έσοδα από τις πωλήσεις Συνδρομών που θα έχει σε ποσοστό 50%. Θα είναι επομένως ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που ενώ δεν είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης, θα ανταποδίδει έσοδα στους δημιουργούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ πάνω στην κατηγορία που σας ενδιαφέρει: