04/2013-ΣτΜ

Από wiki.pirateparty.gr
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Απόφαση

Συντονισμός του forum.


Ορόλος των συντονιστών είναι να διασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του φόρουμ, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του.
Οι συντονιστές του φόρουμ του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας επιλέγονται μόνο από και ανάμεσα στα πιστοποιημένα μέλη του κόμματος που συμμετέχουν στο φόρουμ.
Οι υποψήφιοι συντονιστές πρέπει να έχουν τουλάχιστον 100 αναρτήσεις στο φόρουμ τη στιγμή που δηλώνουν υποψηφιότητα ώστε να υπάρχει ικανοποιητικό δείγμα γραφής για να μπορούν να κριθούν από τα μέλη.
Οι προηγούμενοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία δηλώνοντας υποψηφιότητα για να επανεκλεγούν.
Η διαδικασία της επιλογής γίνεται κάθε έξι μήνες. Η περίοδος δήλωσης των υποψηφίων διαρκεί μία εβδομάδα και ακολουθείται από την ψηφοφορία που διαρκεί μία εβδομάδα επίσης. Κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας τα μέλη καλούνται να επιλέξουν έναν ή παραπάνω από τους υποψήφιους συντονιστές.
Όσοι υποψήφιοι έχουν, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, την αποδοχή του 51% (ή παραπάνω)των ψηφισάντων, θεωρούνται επιτυχόντες.
Οι πρώτοι πέντε επιτυχόντες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής γίνονται συντονιστές και αντικαθιστούν τους υπάρχοντες συντονιστές. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις τελευταίες θέσεις της πεντάδας,συντονιστές γίνονται όλοι όσοι ισοψηφούν και η ομάδα συντονιστών αριθμεί περισσότερα από πέντε μέλη.
Οι απερχόμενοι συντονιστές παραμένουν στη θέση τους για περίοδο όχι μεγαλύτερη από ένα μήνα, ώστε να βοηθήσουν στη μετάβαση και την εξοικείωση των νέων με το σύστημα.
Σε περίπτωση που οι συντονιστές είναι λιγότεροι από πέντε και, κατά την κρίση τους, απαιτούνται περισσότεροι, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη βοήθεια οποιουδήποτε μέλους πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις υποψηφιότητας για συντονιστές, με προτεραιότητα στους προηγούμενους συντονιστές, ώστε να γίνουν άμεσα συντονιστές, έως ότου συμπληρωθεί η ομάδα των πέντε. Επίσης σε περίπτωση που εξαιτίας εδικών συνθηκών απαιτούνται περισσότεροι συντονιστές,τα μέλη της Ομάδας ΙΤ μπορούν να λάβουν αυτόν τον ρόλο προσωρινά.
Ως πρώτη ημερομηνία επιλογής συντονιστών ορίζεται η Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013, όποτε ξεκινάει η εβδομάδα δηλώσεως των υποψηφίων συντονιστών. Η ψηφοφορία ξεκινάει στις 8 Φεβρουαρίου και οι νέοι συντονιστές αναλαμβάνουν από 15 του μηνός. Μέχρι τότε συντονιστές αναλαμβάνουν εθελοντές από την Ομάδα IT.

Ψηφοφορία

http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=68&t=3311

Χρόνος κατάθεσης : Ιανουάριος 2nd, 2013, 6:50 pm
Διάρκεια διαβούλευσης – κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων : 02/01/2013 - 12/01/2013

Προετοιμασία : 12/01/2013 - 13/01/2013
Διάρκεια ψηφοφορίας : 14/01/2013 - 19/01/2013

Προτάσεις

Πρόταση Α : Συντονισμός του forum.
Διαβούλευση: http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=171&t=3208

Κανένα από τα παραπάνω : Παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση.

Αποτελέσματα

Σύνολο μελών με δικαίωμα ψήφου : 210

Σύνολο ψηφισάντων : 49


Προτάσεις Ψήφοι Ποσοστό
Πρόταση Α 45 92%
Κανένα από τα παραπάνω 4 8%

Σύνολο ψήφων : 49