Λίστες ταχυδρομείου

Από wiki.pirateparty.gr
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Για την οργάνωση και συντονισμό των ομάδων και επιτροπών, καθώς και για κάποια έκτακτα ζητήματα (π.χ. εκλογές), λειτουργούν λίστες ταχυδρομείου (mailing lists).

Κατάλογος και σύνδεσμοι εγγραφής

Στις λίστες επιτρέπετε η εγγραφή μόνο πιστοποιημένων μελών για λόγους που αφορούν την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την αποφυγή off-topic καταστάσεων.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν οι παρακάτω λίστες ταχυδρομείου στις οποίες τα μέλη μπορούν να γραφτούν ακολουθώντας το link που φαίνεται στο πίνακα:

Λίστα ταχυδρομείου Σύνδεσμος εγγραφής και πληροφοριών
Λίστα ανακοινώσεων http://lists.pirateparty.gr/listinfo/announce
Ομάδα ΙΤ http://lists.pirateparty.gr/listinfo/it
Ομάδα Επικοινωνίας http://lists.pirateparty.gr/listinfo/pressteam
Ομάδα Δράσεων
Λίστα Εκλογών 2012
Λίστα Διοικούσας Επιτροπής http://lists.pirateparty.gr/listinfo/de
Λίστα Επιτροπής Διαιτησίας
Λίστα Ομάδας Εργασίας για τη σύσταση του PP-EU


Λίστα ταχυδρομείου Σύνδεσμος εγγραφής και πληροφοριών
Επιτροπή Περιβάλλοντος

Οδηγίες χρήσης

  • Η πρόσβαση στο web περιβάλλον εγγραφής και διαχείρισης είναι κρυπτογραφημένη με self signed πιστοποιητικό ασφαλείας (SSL). ΚΑΝΤΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ στον browser σας.
  • Όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο θέμα, στέλνουμε email στην λίστα (δηλαδή στο email της λίστας, π.χ. it@lists.pirateparty.gr) με τίτλο μηνύματος το θέμα που θέλουμε.
  • Πάντα κάνουμε Reply To All (Απάντηση σε όλους) όταν απαντάμε σε email που μας ήρθε από την λίστα, αλλιώς η απάντησή μας θα πάει μόνο σε έναν παραλήπτη κι όχι στη λίστα. Μην σας ανησυχούν οι πολλαπλοί παραλήπτες, το κανονίζει η λίστα.
  • Προσέχουμε το email πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε να μην αλλοιώνει ή αλλάζει τον τίτλο του θέματος (π.χ. το κάνει η yahoo και γι' αυτό καλό είναι να την αποφεύγετε). Αν αλλάξει ο τίτλος θα δημιουργηθεί νέο θέμα και έτσι καταστρέφεται η κατηγοριοποίηση και το αρχείο.
  • Καλό είναι ο mail client σας (το mail πρόγραμμα ή η υπηρεσία) που χρησιμοποιείτε να υποστηρίζει threaded conversations, δηλαδή να κατηγοριοποιεί τα emails με βάση το θέμα. Είναι πολύ βολικά και όλα τα σύγχρονα software και υπηρεσίες (π.χ. gmail) το κάνουν.
  • Μην επιλέγετε το digest. Δεν θα σας έρχονται ένα ένα τα email, αλλά μόνο στο τέλος της ημέρας όλα μαζί. Δεν θα σας βολέψει, εκτός αν θέλετε μόνο να παρακολουθείτε χωρίς να γράφετε. Στις περισσότερες λίστες, έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα digest, γιατί δεν εμφανίζονται σωστά οι UTF-8 χαρακτήρες.
  • Ποτέ δεν στέλνουμε σε πολλαπλές λίστες το ίδιο μήνυμα, ταυτόχρονα.