Διαδικτυακή πύλη γιά ΑΜΕΑ

Από wiki.pirateparty.gr
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Διαδικτυακή πύλη γιά ΑΜΕΑ

Στόχος της διαδικτυακής πύλης γιά ΑΜΕΑ αποτελεί η υλοποίηση μιας συνολικής και συστηματικής τεχνολογικής παρέμβασης, για την υποστήριξη της προσβασιμότητας και ευχρηστίας στο διαδικτυακό περιεχόμενο Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη καθολικά προσβάσιμων διαδικτυακών εφαρμογών και τηλεματικών υπηρεσιών στην Κοινωνία της Πληροφορίας, για τα Άτομα με Αναπηρία (Α.μεΑ.).


Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες καθημερινής διαβίωσης των ΑμεΑ, προχωρά στην υλοποίηση προσβάσιμων διαδικτυακών εφαρμογών, όπως:

  • Ηλεκτρονικό ΚΕΠ για ΑμεΑ, με σκοπό τη διάθεση εξειδικευμένης πληροφορίας για ΑμεΑ σε προσβάσιμη μορφή, καθώς και την υποστήριξη μηχανισμών υποβολής και προώθησης αιτημάτων προς φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Υπηρεσία επαγγελματικής ενσωμάτωσης, για την εξυπηρέτηση της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας από ΑμεΑ, χωρίς την απαίτηση της φυσικής παρουσίας τους στον χώρο των εργοδοτών.
  • Υπηρεσία πληροφόρησης για προϊόντα και υπηρεσίες υποστηρικτικής τεχνολογίας ΑμεΑ, με σκοπό την δημιουργία κοιτίδας πληροφόρησης των φορέων και των μεμονωμένων χρηστών, προκειμένου να βοηθηθούν στην επιλογή των κατάλληλων προϊόντων ή υπηρεσιών.
  • Φωνητική Πύλη, η οποία θα αποτελέσει εναλλακτικό δίαυλο πρόσβασης των ΑμεΑ στο διαθέσιμο περιεχόμενο με πιο οικεία μέσα, όπως το τηλέφωνο.


πίσω σε Πολίτης και Δημόσιες Ηλεκτρονικές υπηρεσίες