Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης, ERMIS

Από wiki.pirateparty.gr
Αναθεώρηση ως προς 00:22, 24 Οκτωβρίου 2012 από τον ĸoμπɛiλάδaσ (συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Εθνική Πύλη ermis
Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis αποτελεί την ενιαία Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο ermis αποσκοπεί, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη.Συνδεθείτε σε χρήσιμους δεσμούς της πύλης Ερμής


Μέσω της ενότητας «Οι Ανάγκες μου» είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες/πληροφορίες που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη ανάγκη ή γεγονός (π.χ. «Ασφαλίζομαι» , «Ταξιδεύω», «Έχασα το πορτοφόλι μου»).

Οι ανάγκες μου:
Αγοράζω σπίτι
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την απόκτηση ή ανέγερση κατοικίας αλλά και κάθε είδους διευκολύνσεις που παρέχονται από διάφορους φορείς του δημοσίου όπως δάνεια ανέγερσης και αγοράς, επίσης ζητήματα φορολογίας, φοροαπαλλαγές για την πρώτη κατοικία κλπ.

Ανοίγω επιχείρηση
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες, πληροφορίες και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση επιχείρησης και σύστασης εταιρείας, επιχορηγήσεις κλπ.

Αποκτώ παιδί
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες, πληροφορίες σχετικές με επιδόματα μητρότητας, οικογενειακά επιδόματα και βοηθήματα ασφαλιστικών ταμείων, δήλωση γέννησης και διαδικασίες που αφορούν την υιοθεσία, λειτουργία παιδότοπων και παιδικών σταθμών κλπ.

Απώλεια στην οικογένεια
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση των απαραίτητων πιστοποιητικών που χρειάζονται όταν κάποιος πεθαίνει, όπως ληξιαρχική πράξη θανάτου, επιδόματα κηδείας, συντάξεις λόγω θανάτου, μεταβίβαση σύνταξη σε συγγενείς του αποθανόντος κλπ.

Ασφαλίζομαι
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες που σχετίζονται με την κοινωνική ασφάλιση από όλα τα ταμεία, όπως πιστοποιητικά ασφάλισης, επιδόματα ασφαλιστικών ταμείων, ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Βγαίνω στη σύνταξη
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες που σχετίζονται με τη συνταξιοδότηση από όλα τα ταμεία.

Έχασα το πορτοφόλι μου
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες που αφορούν την απώλεια διαβατηρίου, αστυνομικής ταυτότητας και γενικά προσωπικών εγγράφων.

Παντρεύομαι
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος που παντρεύεται ή είναι ήδη παντρεμένος όπως δήλωση γάμου στα δημοτολόγια, ληξιαρχική πράξη γάμου κλπ.

Πηγαίνω στρατό
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικές με τη στρατιωτική θητεία.

Σπουδάζω
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες που αφορούν υποτροφίες για σπουδές, εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, φοιτητικά επιδόματα, στρατιωτικές υποχρεώσεις φοιτητών σπουδαστών κλπ.

Σχολική ζωή
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικές με σχολεία και δίδακτρα ιδιωτικής εκπαίδευσης, βεβαιώσεις σπουδών σε μαθητές, σχολικό και διδακτικό έτος, εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών κλπ.

Ταξιδεύω
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικές με τα μεταφορικά μέσα και την έκδοση διαβατηρίων και visas.

Χωρισμός
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικά με το νομικό πλαίσιο αλλά και τα έγγραφα και πιστοποιητικά που χρειάζεται κάποιος όταν παίρνει διαζύγιο.

Ψάχνω για δουλειά
Περιλαμβάνονται υπηρεσίες και πληροφορίες σχετικές με προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, με την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, τις επιχορηγήσεις για τη ίδρυση νέας επιχείρησης, τη νεανική επιχειρηματικότητα κλπ.

πίσω σε Πολίτης και Δημόσιες Ηλεκτρονικές υπηρεσίες