Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Χρήστης:Rainmaker»

Από wiki.pirateparty.gr
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:


[http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82_-_%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC_%CF%84%CE%BF_%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF_%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF]Προσθήκες - τροποποιήσεις στο Καταστατικό πρόκειται για εργασία στο καινούριο καταστατικό.]






Αναθεώρηση της 22:22, 30 Ιανουαρίου 2013

[1]Προσθήκες - τροποποιήσεις στο Καταστατικό πρόκειται για εργασία στο καινούριο καταστατικό.]





Σημειώσεις μου:


Αρνητική ψήφο...


προτάσεις αλλαγών πριν το 1ο συνέδριο

===========================================================================================

Άρθρο 2: Στόχοι και Βασικές Αρχές του κόμματος (παλιά πρόταση του mankasp)

2.1Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας λειτουργεί με βάση τις Αρχές του και έχει ως στόχο την προώθησή τους σε τοπικό, ευρωπαικό και διεθνές επίπεδο με κάθε νόμιμο τρόπο σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα Πειρατών (Pirate parties).

2.2Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αποτελεί Τακτικό Μέλος της πολιτικής ομάδας “Pirate Parties International”, συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα της ένωσης και τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους.

2.3Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις Αρχές του.

2.4Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αποδέχεται τη Διακήρυξη της Uppsala (Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών, Ιούλιος 2008)

2.5 Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι:

2.5.1 Η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας.
2.5.2 Η Ψηφιακή Άμεση Δημοκρατία.
2.5.3 Η Οικονομία με βάση των άνθρωπο και όχι το κέρδος.
2.5.4 Η πλήρης ελευθερία του λόγου και η αποτροπή κάθε είδους λογοκρισίας σε οποιοδήποτε μέσο.
2.5.5 Το απόρρητο όλων των επικοινωνιών.
2.5.6 Ο περιορισμός της “Πνευματικής Ιδιοκτησίας” προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος για πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό.
2.5.7 Η προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
2.5.8 Ο σεβασμός στο ιδιωτικό απόρρητο.
2.5.9 Ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
2.5.10 Η πλήρης κατάργηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες.
2.5.11 Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η συνετή διαχείρηση των φυσικών πόρων.

Σημείωση: εδώ παραθέτω και μια δεύτερη εναλλακτική πρόταση για το θέμα της απαρτίας και περί κανονισμών ψηφοφορίας, βέβαια αν περάσει ένα τέτοιο άρθρο για κάποια σημαντικά θέματα μπορεί (σίγουρα) θα δημιουργηθούν ενστάσεις (πχ.οικονομικά θέματα, οπότε η δημιουργία ενός άρθρου που να αναφέρει για ποια θέματα δεν έχει ισχύ το παρακάτω άρθρο πιθανώς να είναι χρήσιμο:

+6._ Αν δεν συμπληρωθεί η απαιτούμενη απαρτία (50%+1) από το σώμα των μελών με δικαίωμα ψήφου για το θέμα που κλήθηκε να αποφασίσει θα επαναληφθεί η ψηφοφορία το συντομότερο δυνατό.Στην δεύτερη ψηφοφορία εάν δεν υπάρξει πάλι απαρτία το ποσοστό απαρτίας που λείπει από τους συνολικά ψηφίσαντες έως το 50%+1 αντικαθίσταται με τόσους ψήφους όσους αντιστοιχούν στο προαναφερθέν ελλείπων ποσοστό από την απόφαση της ΔΕ για το προς ψήφιση θέμα και υπολογίζεται η τελική απόφαση με τους ψήφους που αντιστοιχούν στο τελικό συγχωνευμένο ποσοστό. Αν τελικά χρειαστεί δεύτερη ψηφοφορία ο χρόνος διάρκειας της θα είναι ίδιος με την αρχική ψηφοφορία..


Σημείωση: σ' αυτήν την παράγραφο μπορούν να τοποθετηθούν διαφορετικοί ορισμοί απαρτιών για συγκεκριμένα θέματα:

+6._ Για δημοσίευση δελτίων τύπου χρειάζεται ποσοστό αποδοχής 60%+1 του σώματος των μελών με "δικαίωμα ψήφου" επί των ψηφισάντων.

Σε προτάσεις που έχουν οικονομικό κόστος για το κόμμα απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των μελών με "δικαίωμα ψήφου".


Σημείωση: προς σκέψη: Στην περίπτωση που χρειάζεται έγκριση απο το σώμα των μελών οι αποφάσεις της ΕΔ, πρέπει να τεθούν κάποιοι ας το πουμε περιορισμοί:

+8.13 Η ΕΔ δεν μπορεί να συζητάει, παρουσιάζει στοιχεία των υποθέσεων, κλπ. δημοσίως όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ανακοίνωση της απόφασής της.


- όταν μια απόφαση αναιρεί μια άλλη υπερισχύει αυτή με τα περισσότερα ναι? και σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει αυτή με το καλύτερο ποσοστό αποδοχής της πρότασης. σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας ισχύει η πρώτη ψηφισθήσα πρόταση.

λόγω λίκουιντ μάλλον θα πρέπει να ισχύει η μεγαλύτερη συμμετοχή και ...

- Ο αναπληρωτής υπεύθυνος οικονομικών δεν μπορεί να κατέχει εκλόγιμη θέση στο κόμμα.

- μήπως να υπάρξει περιορισμός στην εκλογή των ίδιων προσώπων στις ίδιες θέσεις?

- σε περίπτωση έκπτωσης μέλους του κόμματος σε πόσο καιρό έχει δικαίωμα να επανεγγραφεί?

- μάλλον θέλει μία παράγραφο που ν αναφέρει ίδια πρόταση επανα κατατίθεται με την πάροδο πχ 60 ημερών

κόκκινο χρώμα

Διακήρυξη της Uppsala

Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Περί Υπευθύνου Πληροφορικής http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=163&t=3415 Επιχειρήματα στο να υπάρχει υπεύθυνος πληροφορικής http://pirateparty.gr/forum/viewtopic.php?f=144&t=3440#p46426



πρόταση για κανονισμό ψηφοφοριών

Στους κανονισμούς γενικά (φόρουμ λίκουιντ) πρέπει να προσθέσουμε ότι απαγορεύεται να καταθέτει το ίδιο άτομο πάνω από μία πρόταση

γιατί αν καταθέτει πάνω από μία σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρος για την πρότασή του και αν δεν είναι σίγουρος αυτός πως ζητάει από τα μέλη να αποφασίσουν.


προταση λικουιντ: http://www.pirateparty.gr/wiki/index.php?title=%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B9%CE%BD%CF%84